marque

SELAMAT DATANG KE http://akumanik.blogspot

Salam Semua

BEADS & SEQUINS EMBROIDERIES

Salam semua, Selamat datang ke blog akumanik.blogspot. Tempahan menjahit manik dipelawa kepada semua rakyat Malaysia, termasuk Sabah dan Sarawak. Jika anda berminat untuk membuat tempahan, sila hubungi saya di pdgjawa@hotmail.com atau call/sms di 016-6073467. Jangan malu-malu untuk menghubungi saya.



Blog ini adalah kesinambungan FP aku di http://akumanik.fotopages.com dan juga laman menjahit baju http://naninana.tripod.com/index.html.

Semalam adalah kenangan...Hari ini adalah kenyataan...Esok adalah impian...Semoga setiap detik yang berlalu penuh dengan pengisian dalam menghargai perjalanan kehidupan...

Followers

30.1.14

Ha..

berita baik...

Sesiapa nak jahit tepi baju, duduk sekitar Putrajaya, boleh hantar baju / kain untuk dijahit tepi pada saya ni.... cal je 0166073467


terima kasih 
Ini jahit tepi baju sahaja, yang macam biasa tu, bukan jahit halus tudung tau.... hehe

(gambar amik kat blog orang.. terima kasih ye)


9.1.14

iklan sat

Salam...
Lama nya tak update. setahun pun lebih agaknya.
Kebizian... banyak baju dan manik tapi mmg tak sempat nak update
Kali ni nak update juga.....
bukan pasal manik... bukan pasal baju..
tapi pasal geram
kalau termakan cili, rasala pedas ye.

Adala sorang si DOH ni... aku kalau doh, yang aku tau doh kueh donat atau bodoh je...
minta izin amik gambar sini nak masuk blog dia... mulanya aku setuju dan izinkan sebab dah malampun....
 
tapi aku baca balik mesejnya... oo, nak masuk gambar aku, kalau org nak tempah, pilih je nanti dia buatkan.. senangkan?
 
Laa.. takpela, dah ter izin... redho je la...
aku pun menjahit gak, kadang ambil idea orang gak, sebagai contoh, sebagai ilham... selalu juga minta izin tuannya seperti sheikh, Aziz, nora, amoi, norbeads dll... pastu aku jahit, then aku tampallah gambar hasil kerja aku kat BLOG AKU... bukan amik hasil gambar org masuk kat sini. .
 
dah izin, minta tau harga tempahan plak, senang nak buat bajet... masa ni aku ambil kesempatan batalkan keizinan aku...yela.. mana tau, lepas minta harga, Tanya mana beli manik pulak, pastu mana beli benang pulak, mana beli labuci pulak... kang aku amik tempahan seposen, doh ni amik seratus pulak... yela.. mana tau kan... rezeki mudah dia.
 
tapi yang tak boleh bla, ada la ayat DOH dalam mesej dia... memang dia yg bodoh.. kalau kawan hari hari kenal bolehla nak doh doh.... kurang #$%!@ punya bahasa..
 
dahla nak amik gambar orang,,, hantar mesej tak perkenal diri pun... sikitpun tak kenalkan diri, siapa nama, dari mana, apa blog..... doh betul...
 
baca, baca...... pastu muhasabah diri....
 
 
kalau doh tu atau siapa-siapapun kawan-kawan nak ambil, nak tiru, nak dapatkan ilham dari gambar-gambar manik yang aku jahit ni, dipersilakan.. kalau minta izin Alhamdulillah, kalau tak mintak izinpun, takpe.. dah namanya blog, dah masuk internet, nak share, nak tayang hahaha.. dah beribu ribu lemon pelawatpun...
jahit dengan usaha sendiri.. tak sama sebijikpun, sama sikitpun jadilaa....
pastu amik gambar hasil sendiri tu, import sangatla kat blog korang.
 
 takyahla susah susah amik gambar hasil akumanik dalam ni pastu tampal kat blog korang pulak.... biarla hasil aku dalam blog aku sendiri..
 
Wallahu a’lam ...
 
#oranglainakbagiketakakutakkisahpun
#bukansemuaorangsukadohdohni..

14.12.13

Lama Tak Updatess

Assalamualaikum Wr. Wb...

Lama sungguh den tak update blog ni...
Bukan Bermakna tak menjahit lagi... Baju Kurung tetap den jahit....
Tapi memang tak pernah uploadpun citer pasal baju kurung..
Ini akumanik blospot, so gambar manik je laa ye...

InsyaAllah, hari ini nak update..


13.12.13

Bunga 3D norbeads - Baju Datin R



Bunga 3D ni aku belajar dari nota facebook Norbeads.. thanks


Manjalara baju prof..





Baju Kak Yati JNJK

Manjalara baju kerja kakyati


Crumble Dinner Cikgu Ayien

C rumble baju yang cantik ni..
tangan dan pinggang... glamour pulak aku yang rasa




Baju Batik Pn. Sutri last year

Baju ni nak cepat untuk Majlis di Hotel shah Alam... Puan Sutri penyambut tetamu... so, rasanya siang malam aku jahit dan ini hasilnya..





Batik biru ruffle Reen





Tudung Pink sendiri punya


Tudung merah i punya... jahit tengan malam.... masa  tu memang ggile ada mood, hehe

Mari mari

Related Posts with Thumbnails